Foam Klei

Foam Klei in het Zonnetje

Foam Klei is een soort klei van lijm, gel en kleine balletjes die gebruikt wordt om voorwerpen mee te bedekken. Deze klei droogt goed aan de lucht.

In onze Foam Klei is de verhouding lijm, gel en balletjes zo op elkaar afgestemd dat de klei een goede kleefkracht heeft, lekker kneedt, en daardoor ook goed te mengen is, en tevens mooi egaal is aan te brengen. Ook door jonge kinderen.

  • Het is veilig, zelfs gluten vrij en CE gecertificeerd.
  • Plakt op hout, papier-maché, canvas, styropor, terracotta en op zichzelf.
  • Is een schone klei die niet plakt aan handen of tafel.
  • Is verkrijgbaar in tal van kleuren, ook in metallic en glitter.

Hoe werkt boetseren met Foam Clay?

Ik neem dan een beetje klei uit het potje kneed het even door.

Maak er dan een klein balletje van en druk het op het voorwerp. Vooral wanneer er gewerkt wordt op papier-maché is het balletje maken belangrijk. Hierdoor verwarmt de klei iets en kleeft het beter. Druk goed aan op het voorwerp en strijk glad met de vingers.

De klei kan ook uitgerold worden en vervolgens kunnen vormen eruit geponst of geknipt worden.

Extra decoraties aanbrengen gaat heel gemakkelijk. Te denken valt aan stras stenen, lint, wiebel ogen, chenille, hoeden, brillen, vleugels. Veelal is geen extra lijm nodig voor het bevestigen van extra decoraties. Blijft iets niet goed plakken, dan kan er geplakt worden met een bolletje verse klei.

Ongebruikte klei blijft lang goed, mits de pot weer goed wordt gesloten! Wanneer de klei toch te veel is uitgedroogd, is opfrissen met een beetje water, vaak mogelijk.


Bekijk de Video

In de video laten we zien hoe eenvoudig het is om een paard te decoreren met Foam Klei. U kunt deze video ook downloaden en later afspelen.